automaatkäigukast

1

AutorVanus

Ragnar1 aasta 6 kuud tagasi

Mul on 94 aasta auto ja automaatkäigukast siiani olen sõitnud Drive käiguga aga tootja on pannud ka käigud 1; 2 ja 3 miks ma peaksin neid käike kasutama? Drive käiguga saab ka madalama kiirusega sõita
Kas kütusekulu on väiksem?

väike vend1 aasta 6 kuud tagasi

1, 2 ja 3 vanematel automaatkastidel on selleks, et lukustada vastava käiguni (või käiku, sõltuvalt tootjast ja kastist). neljakäigulistel tavaliselt on see eriti välja toodud (enamakäigulised, ameerika omad eriti, lubavad ise samuti lukustada esimese kolme vahel) . 1 ei lase esimesest üles vahetada, 2 ei lase teisest üles vahetada (mõnedel lukustab teise, laskmata kastil endal ka alla vahetada) ja 3 ei lase 3. üles vahetada (või jällegi mõnedel mudelitel 3-st ka alla vahetada) D puhul vahetab normaalselt edasi-tagasi.

3. on minu auto kasutusjuhendis märgitud kui on vaja haagist mäest üles vedada, et kast ei vahetaks pidevalt koormuse tõustes alla 3. peale ja langedes üles 4. peale. 1 ja 2. on pigem talveoludesse või muidu raskematesse maastiku-oludesse, kui on eriti bensiinimootoritest vaja saada kõrgetel pööretel palju pöödemomenti, kuid rataste pöörlemiskiirus peaks jääma madalaks.. Tehniliselt peaks vist 2. käiku lukustatud neljakäigulistel olema ka 0-100 kiirendus parem kui D- asendis.. vähemalt minu autol on väidetav vahe kuni 0.5-1.0 sekund.

Kütusekulu on siiski väikseim D-asendis sõites, see tähendab et võimalusel korral (õige veetava võlli pöörlemiskiirus ja madal koormus mootori poolel) lülitatakse sisse kõrgeim käik, mis kütust vähem kulutab. Madalamate käikude järele on vajadus ainult siis kui kas auto on tugevalt koormatud, veetakse haagist (lukustada sel juhul 3-ni) või talveoludes (sügav lumi) mille puhul palju üle 1. ei ole tegelikult vaja.

Parandage mind kui eksin, vb 94 esiveolise V8 ameeriklase puhul kehtivad teised reeglid. Räägin teadmistest ja isiklikust kogemustest.

olematu vend1 aasta 6 kuud tagasi

Vanematel automaatidel lukustub kast tavaliselt 3. käigul (ja ka kõrgematel, kui need on olemas) ehk siis muhv (hüdrotrafo) astub mängust välja ja toimub otsevedu. Sääst? Umbes sama kui sõita 4.käiguga, pöörded tsipa kõrged aga ajab asja ära. Ning veel üks tähelepanek vanemate ameeriklaste omanikelt - kast lukustub veetava võlli kiiruse peale - seega kui vedada automaatkäiguga autot 60-ga, siis olevat võimalik auto ka käima vedada! Proovisin seda nalja kunagi 92. aasta Hondaga, peaaegu õnnestus, kuid seegi vähene elektroonika, mis sel autol oli, sekkus ja kuigi mootor vedas, süüdet ei andnud.
Aga säästliku sõidu mõttes on võimalik ka linnakiirusel kõrgeim käik välja meelitada ja seda hoida.

Täiendus1 aasta 5 kuud tagasi

Mägedes sõites on suhteliselt võimatu automaatkastiga sõita, kui ei lülita manuaalse peale. Proovi sa sõida Drive-ga mäest alla mitu kilomeetrit. Lased ühe korraga pidulid kärssama. Manuaalselt lülitatavad käigud annavad võimaluse pidurdada ka mootoriga. Vähemalt minu jaapanlasel on see nii.

olematu vend Täiendusele1 aasta 5 kuud tagasi

Armas inimene, mäest alla sõitmiseks just need numbriga käigud ongi! Eelmisel autol ja enne seda olid numbrid 1,2,3 - lisaks sportliku sõidu nupp kangil, Nõmme mäest alla - 3 peal, kiirus 50. Viimane auto, mis on tõeline Indoneesia ime, 3 silindrit, 0,8 liitrit aga tõeline hüdrotrafoga kast, see tuleb Kose mäest, kus kiirus peaks olema 30, teise käiguga ilusasti alla, Nõmme mäest tuleb teisega (ainult 1 ja 2 ning kiirenduskäik, mis laseb kuni kolmandani ja lubab pöörded 8000 juurde) isegi gaasi anda. Ja mäkke tõusul pole kah (ning lumes) probleeme olnud, tuleb vaid veidi varba ja tagumiku koostööd treenida.

ökosohver1 aasta 5 kuud tagasi

1.2.3 jne on sundkäigud, lohistada teist autot nendega eriti ei ole soovitav.
aga eelkõnelejatega sama vastus et neid v6ib kasutada t6usudel või langudel, kui lõpusidur väsib v6i pidurilint väsib , siis sund käigud on abiks kuna pidurilindu puhul puudub teine käik ,seega vahetus toimub näitlikult 1 ja kohe kolmas, tolle detaili puhul puudub ka 4s käik, viiekäigulistel ilmselt viies, ise oman 4 käigulist automaati ja olen need jutud yle elanud, D puhul lihtsalt peale eelviimast käiku jääks mulje nagu keegi vajutaks siduri alla ja vedu kaob, neil hetkeil ongi sund käigud abiks et saaks sanitaar korras liikuda remondi kohani v6i koju.

1

Lisa postitus