Honda Accord YM-09
EBATURVALINE - sest lähitulepirni on megaraske, kui mitte öelda võimatu vahetada.Ei saa ligi kapotialt ega logaritagant.Turvalisuse huvides peaks autotootjad hakkama arendama ka seda suunda, et oleks võimalik pirni vahetada mõistlikult.Ainuke võimalus on aku mahavõtmine, see aga eeldab, et autoomanikul on kaasas mutrivõtmete komplekt,autoraadio turvakood jne
Mõned autotootjad kohe ei oska korralikke (hooldussõbralikke) esilaternaid teha. Näiteks Sparkil tuleb padruniga (lehtvõtmega ligi ei pääse) kaks polti lahti keerata, latern ära võtta ja siis pirn vahetada, aga see on tegelikult lihtne lahendus ja pärast esimest korda on padrun igaks juhuks autos, mõnel margil jälle saab pirnile ligi käsikaudu ja kes ennegi vahetanud, kirub aga ei kurda. Kuid ise olen kaks korda bensukas häbisse jäänud, kui daam palub abi ja lihsalt abi ei tule. Kord tuli autotöökotta mingi uuem auto ja palus kah pirnivahetust - lihtne kalkulatsioon oli, et tööraha 3000.-, sest vaja oli praktiliselt kogu esiotsa, pamper, radikas, kondika radikas, ülevoolupaagi demontaaži ja siis uuesti paikapanemist.
Euroliidus(ei tea, kas mujal ka) võeti vastu otsus- kõik uued autod, mis saabuvad müüki alates 2004 aastast, peavad olema varustatud võimalusega juhil endal tule pirni vahetada. Sestap varustatigi näiteks Škoda Octavia II väga nutika lahendusega- tuli käib eest loetud sekunditega ja vaheta, millist pirni tahad.
Mul on 2006 Kia Rio ja sellel käib ilma midagi maha võtmata pirni vahetus hetkega, aga tuttav käib oma mazda 6-ega esinduses pirne vahetamas. Varsti hakatakse autosid tegema millega peab minema rattaid ka esindusse vahetama.
Mul naise Puntol oli sama mure, aga siis kutsusin ühe sõbra kes kunagi töötas Catweesis, selle hundi käsi mutateerus joonlaua paksuseks ja kadus sinna õnarustesse ära ja saabus pekkis pirniga tagasi.
Mazda 6-l saab enamus pirne lihtsalt vahetada, aga juhi poolse külje päevasõidu trule vahetamiseks tuleb logar lahti võtta, käsi sealtkaudu sisse ajada ja siis kobades ära vahetada. On hullemaid lahendusi, aga selline logari kaudu lähenemine on suht levinud ja meeldiv see küll ei ole.
Sama värk,kia ceratol udukate pirni vahetus kah läbi logari maha kiskumise kaudu käib.Hea et ei pea selleks mootorit või katust pealt lõikama.Ja sestap ei kasuta udukaid,vaid teh-ülevaatuse kontrolli jaoks hoian,.Saab ju ilma udukateta läbi ja lolli logari mahakiskumise tööd ei taha teha.Tobeduse tipp oleks selle lambikese pärast teenindusse minna.
2006 a Opel Astral ei osata isegi esinduses pirni vahetada. Iga kord on vahetajad hädas. Et pirnile ligi saada, tuleb rattakoopast avada luuk, kust pääseb tulele ligi. Aga et ruumi on vähe ja kinnitus on nigel, siis uue pirni tagasipanek ei taha kuidagi vahetajatel õnnestuda.
Jäi siin paar päeva tagasi bensukas silma, kuidas 2007 aasta Ocatavial tule pirni vahetati:
Tuli eest lahti ja sealt edasi hea ligipääs ja uus pirn asemele
võttis meestel koos nuputamisega ca 5min.
Sama on kommenteeritud ka üleval nii, et kiitused Skoda inseneridele!
Nt 2007a mitsubishi coldil tuleb ka pirni läbi logari vahetada ja käsikaudu uuristada seal.. suht nõme asi talvel ja sügisel vahetad.. nii mõni kord on seda tehtud ja pole väga meeldiv.. esinduses on prini vahetus 200.- :) + pirn.
Renault-Modusel tuleb esitule pirnid vahetuseks eest ninaplekid lahti võtta.Teeninduses ca 700.-
Peaks mainima, et just need japsid ja muud konnasööjate automargid on antud toiming probleemne. Saksaautod peaks lihtsamalt vahetatud saama.
Jah ta sul saab, Focusel tuleb esipamper eemaldada.
Mõttetult keeruliseks on tehtud need uued automudelid. Et vaid esindus saaks sult raha virutada. Raha on mujalegi panna- nii sõidangi üle kümne aasta vana audiga ja kõik pirnid ja muu saan ise vahetatud:)
2008a Focusel pirnivahetus lihtne, vaja lahti keerata üks torx kruvi ja latern eest ära
Mina sõidan 95a Volkswagen Passatiga ja esitule pirni vahetus on imelihtne..sekundite küsimus.Sellega saab isegi kottpimedas teel olles hakkama.
Kas see asi on nii raskeks tehtud uutel autodel tõesti teeninduse külastusvajaduse tõttu või on siis kapotialune nii pilgeni täis topitud, et laternale ligi ei pääse? Mu vennal Chrysler, tuleb samuti esikaitseraud lahti võtta! On see normaalne? Sõidad maanteel, pime, vihma sabistab. Ja siis läheb üks lähituli läbi. Bensujaam on, ostad elektripirni ja hakkad siis kaitserauda maha kruvima? Keegi siin eespool kirjutas Octaviast, et sellel on lihtne. Škoda on vist kogu aeg autojuhi peale mõelnud, sest mul on samuti Škoda, kuid Felicia. Teed kapoti lahti, avad seestpoolt laternakatte (piisavalt vaba ruumi), võtad pirni välja, paned uue sisse. Kokku kulub minuti jagu aega ja võid edasi sõita. Kui kasutada Extreme või Vision pirne (H4), siis vahetad neid iga 5000 km ehk mõne kuu tagant.
Eelnevalt omanud ka jaapani autosid
1) Lancer 1994- tüütu oli see et käsi ei mahtunud vahele ja tuli eemaldada aku. Teisel pool polnud probleeme.
2) Almera N16 2001 - samane probleem mis Lanceril
3) Nissan Note N11 - ma pole veel ühelgi autol näinud, et see asi nii lihtsaks tehtud on. Tuled taga pole mingeid takistavaid asju. Ainult ava kapott ja võta tuli ja pane uus asemele.
Eks 2001 ja edasi autode disain annab selle valusa löögi, ega autotootja
kodumaal (head teed ja tuledeta sõit) ei peagi nii tihti vahetama.Tihti pirnide vahetamises on süüdi mingil määral riik (teede olukord jne.) kus autoga sõidetakse.
Või kasutada nippe : autom.päevatuledega autol (kui need süüte keeramisega kohe süttivad) käivitamise hetkeks park tuledele keerata.