AutorVanus
Tere
Sellel kevadel sain autojuhiload. Aga paistab, et teised juhid ei hooli algaja juhtidest. Selle nelja kuu jooksul mis ma olen sõitnud on olnud kolm korda kus minu taga sõitev auto lihtsalt surub minust mööda, vaatamata ja mõtlemata üldse sellele et teine auto tuleb vastu. Mina olen sunnitud avarii vältimiseks teeäärde tõmbama.
Nüüd tahaksingi teada, kas see on normaalne? Ma kardan, et järmine korda ma enam nii ei toimi.
PS. Piirkiirust nendel teelõikudel tõstetud polnud. Seega oleks pidanud ka minust möödujad sõitma 90km/h millega minagi sõitsin.
Lohuta ennast teadmisega, et loll ei vali kellest ja kuidas mööda sõidab. On lihtsalt mingi idiootide kamp, kel ilmselt elus nii halvasti läheb, et ise surma otsima peab. Ja nii mõnigi lõpuks ju leiab ka...
küsimus ka sulle - kus paiknesid teel ja sina ei ole see, kes ütleb, et teised peaksid ka sõitma 90ga. Võid eeldada, et vahtralehega sõites oled ikka teistest natuke aeglasem! Või kuidas enda arvamus on selle kohta? Pigem toimi nii, et teise sinust kenasti mööda saaksid (hoia ikka paremale nagu ka LE ütleb) ning kõigil on ohutum sõita. Eks me kõik oleme kunagi olnud vahtralehega ja tore on näha kui mõni neist sõidab ka õige kiirusega ( ka ise toimisin nii ja olen rahul)
Edu
See mind ei seganud, et ta möödus. Lihtsalt aeg selleks oli ajuvaba. No kui loll saab olla, et seada ohtu ennast ja kaasliiklejad. Tegelikult peaksid kogenenumad autojuhid ju arukamad olema? Sest kellest ikka need noored juhid õppust võtavad? Teel paiknesin lõpuks ikka paremas ääres, peaaegu kruusa peal, sest olin sunnitud sinna minema. Tookord möödunud Peugeot arvas et tee on nüüd kolme rajaline.
kui liikled teel, siis LE ütleb, et kui ei sõida suurima lubatud kiiusega, tuleb hoida paremale, et teised mööda saaksid. kõik on õiige. sõitsid lubatud kiirusega, ehk siis kohustust paremale hoida ei ole. kuna eestis on liikluskultuur juba selline nagu ta on, siis ise soovitaksin ka suurima lubatud kiirusega sõites aegajalt ka peeglisse vaadata ning ka kiiuse ületajad mööda lasta. endal pärast kergem, kui ei ole seda "nihelejat" selja taga. samuti on teretulnud autijuhtide poolt ka suunaga märku andmine, et tee on vaba, mine mööda või siis vastupidi - ehk kes ei tea, siis parem suund annab märku- mine mööda, tee vaba, vasak suund - ära trügi, vastu tuleb auto (või siis alustan vasak pööret.
Mulle näib, et see möödatrügimine ei seondu mitte algajate juhtide, vaid auto otsese suuruse või vanusega. Aastaid tagasi sõitsin ma vana Opel Vectraga, millele sõideti ette ja millest tehti enesetapjalikke möödasõite, mis siis, et hoidsin kiirust pidevalt 10km/h üle lubatu. Pärast seda kui sai omandatud sama vana suur luksussedaan (see veel ikka vahtralehtede aegu) ei ole selliseid asju enam olnud. Tundub, et asi on teatud juhtide rullnokalikus põhimõttes "pannid" selja taha jätta.
Võibolla tõesti, sest ise kasutan Omega B-d. Aga tegelikult on see jube,e tbemmivendade ja teiste uhkete autode omanike ego on lihtsalt nii suur.
Andke andeks, aga teel on väga palju huvitavaid asju toimumas. Käib väga pinda kui on ühes suunas 2 rida ja mõlemal sõidavad paralleelselt 2 juhti kiirusega 30km/h, kui lubatud kiiruseks on 50km/h. Või need, kes hommikuti, mil on alati kiire, oma 4,2 liitriste audidega ei julge pöörata kuhugi poole ristmikul, sest mingi 1 km kaugusel paistab mingi auto. Minu point on see, et kui on uni, siis ära sõida autoga, kui pole julgust, ära sõida autoga jne. Sama lugu ka nendega, kel väga suured autod, kuid sõita ei osata.... See ei olnud kellelegi suunatud .Llihtsalt üldine tähelepanek
"/Või need, kes hommikuti, mil on alati kiire/" - kui sul on hommikuti alati kiire, siis võta kuulda nõuannet - tõuse varem üles, saad varem liikuma, väldid ummikuid ja ei pea tõmblema.
isiklikult minul pole kiire, see oli üldiselt öeldud!!!sõnum oli see, et 50 alas võiks ikka vähemalt sellises kiiruses sõita ja lisaks ka see, et pole mõttet osta endale autot mida sa ei vaja(ntx suured maasturid emme või issi poolt ostetud ja siis passivad keset teed...) Kordan veel kord üle, kui sa ei saanud aru, et oled unine, siis jää koju, mine külma dušši alla, joo kohvi vms. Tee on mõeldud sõitmiseks, mitte magamiseks või suremiseks( mitte avariide mõttes vaid sõidustiili mõttes). vabandan, kui riivasin sind selle postitusega, sest leian, et kuna sinu vastus oli küllaltki agressiivne, siis leidsid selles postituses ennast;)
ma ei tundnud mingilgi moel, et see postitus oleks mind riivanud. ma lihtsalt ei taha, et ebakindlad juhid hakkavad võtma mõtetuid riske - äkki jõuan läbi lipsata. las igaüks liikleb oma võimetele kohaselt. ja kui õppeauto sulle korrektselt suunatuld näidates ette reastub, ei ole mõtet üritada tema manöövrit blokeerida ja ilmtingimata signaali lasta. veelkord - kui aeglasemalt liikujad häirivad, siis hakka varem liikuma.
Eks see tagumiste juhtide vajadus sust mööda sõita on üldjuhul endas kinni. Vahel kipub häirivaks muutuma kui keegi ees balanseerib meeleheilikult seal 90ne peal, aga mingil juhul kriipsu võrra üle ei sõida, pigem ikka alla. Näiteks. Või ka linna vahel ikka 45-ga mitte 50-nega. Aga ma arvan olles ka ise vahtraleht hetkel, et eks ta psüholoogiliselt natuke tagumist tahes-tahtmata mõjutab, aga kui ikka normaalselt sõidad, siis leidub vähe selliseid tüüpe, kes peavad veel kiiremad olema kuigi on ka neid.
Kui ikka usud, et just vahtralehe pärast istutakse kukil ja tehakse ohtlike möödumisi, siis proovi mõnikord ilma vahtraleheta natuke maad sõita ja vaata kas muudab midagi ;)
üks tähelepanek veel maanteedest. Liigun igapäevaselt Keila ja Tallinna vahet(staazi ca 12 aastat). sõidab autode kolonn ca 70-80 km/h. kolonnis tavaliselt 5-10 autot. tavaliselt on olukord, kus keegi ei taha/ei julge mööda sõita. ja siis kui ise tahaks nagu sõita 90-ga, siis peaks nagu kolonnist mööda sõitma. olen tähele pannud, et kui olen sooritanud edukalt ja ohutult möödasõidu, siis hakkab ka ülejäänud kolonn möödasõitu sooritama kolonni tagant otsast .miks ei alustata möödasõitu auto, mis on kohe aeglase sõiduki taga, vaid tuleb seda teha ja tehakse kolonni tagant. samuti enamalt jaolt ei hoita piisavat pikivahet, et saaks vajaduse tagasi reastuda. -- kokkuvõtteks: eesti liikluskultuur jätab tõsiselt soovida
parve effekt- juhtoinas (ehk siis sina) võtab ohjad enda kätte ja teised oinad järgi :) Elementaarne. Võimalik, et sinu möödasõit ka häiris kedagi- meeste värk. Kuna iga inimene on ainulaadne, siis on nede käitumine sellest tulenev- ohutust, pikivahet, piisavat kiirust, möödasõidu napikat jmt hinnatakse erinevalt. Lahendus- otsi vigu endas ja kohane keskkonnaga ning küll sa näed et maailm on palju meeldivam. Peace!
Bocelli kuulamisest võib kasu olla. Kõik saab alguse sellest, mis sul kõrvade vahel toimub.
Neid hulle näed sa veel ja veel, nii kaua kuni autoga sõidad. KÕIGE enam ajab vihale kui enne foori(milles põleb punane tuli) reastutakse sinu ette ja kohe pidurit. Aga see on nende endi asi kui mõni tagant selga sõidab, miks ma pean sellega arvestama et mingi "juku" järsku otsustab minu ette trügida??? Aga see selleks: Ma sõitsin korra 90-ga mööda peterburi mnt mul oli vahtraleht ja peale tööd ei viitsinud ega "tohigi" 110-ga sõita. Mingi papa hakkas mööda trügima ja oleks napilt vasakus reas kiiremale autole ette keeranud. Siis vana sai mööda ja kohe plokki ja rusikat vehkima. Olen sõnni tähtkujust ja viskas ka närv üle. Sõitsin kõrvale ja nt et oled idioot, see vehkis käega sõidu suunas, et sõida sõida. No see pole ju kohustuslik sõita 110-ga. Isegi need juhid, kel on staazi nt 10 a ei ole ju kohustatud 110-ga sõitma. Seda enam et kulgesin oma ette paremas reas ja ei seganud kedagi teist.
mina sõidan imepisikese naljaka väikese mikroautoga ja juba aasta aega on vahtraleht peal olnud nüüdseks. Tean täpselt mida kaaskannatajad vahtralehed räägivad. Lisaksin veel juurde selle, et sõidetakse taga kinni ja ei mõeldagi mööda sõita. Mina ei sõida kunagi aeglasemalt ja näiteks praeguste lumiste teedega olen mina see kes peab möödasõite tegema. Ühekorra oli pull juhus kui tegin bmw-st möödasõitu kiirendasin 95-ni jätsin piisavalt pikivahet tegin nö. "textbook" möödasõitu millepeale bmw mu ette tuli ja andis märku, et ma peatuks. Autost tuli välja 30ndates ambaal kandiline pea ja kohe õlad otsa. Kuna mu auto on tõesti väike siis oli ta üllatus suur kui välja astus 186cm jäme tüüp (mina) peale seda kui panin suitsu ette ja astusin ta juurde siis ta küsis ainult, et mis mootor mu autol all on, et nii kergelt mööda sain temast. vastasin, et 1.1 bensiin millepeale öeldi ahah ja sõideti minema, kusjuures lasi mul enne startida :) Samas meenub jälle kuidas lagedi tee peal üks tõstukite remondiga tegeleva firma kaubik sõitis nii kinni, et ma ei näinud mitte midagi ( kaubiku tuled vaatasid täpselt kõiki kolme peeglit mu autol ) sõitsin 92-ga ja ikka sõitis taga kinni. Mina lisasin kiirust nii tegi seda ka tema. Lõpuks tehti ohtlik möödasõit ja keerati mulle ette kohe. Sain tuuleklaasile veel tema suitsukoni ka. Kui see staašikas kaubikujuht peaks seda lugema siis jäta meelde, et mul on su number kirjas ja järgmine kord saad ühe väga suure putuka oma kaubiku esiotsale ! ! !
head uut aastat kõigile vahtralehtedele !
Loe ja imesta. Küll on eesti liikluskultuur kole, küll on palju ahve. Muidugi on. Kui neid on klubis, poes, tänaval, kinos, siis on neid ka liikluses. Ma kahjuks pean ütlema, et enne asjad ei parane, kui meil ei tule toredat ulmefilmidest nähtud stsenaariumi totalitaarsest ühiskonnast, kus KÕIK rikkumised registreeritakse ja karistatakse. Karmilt. Kahjuks. Need ahvid, kes meelega jobutavad, loevad siin ja irvitavad ja jätkavad.
Ja kui te sõidate tuhandeid kilomeetreid ja kohtate tuhandeid autosid selle käigus, siis 2-3 värdjat ei näita ju, et eesti liikluskultuur on saast. Mnge sõitke Indoneesias ja te lasete ennast täis. Põhjamaad? Kui sa sõidaks igapäev Stockis või Oslos sadu kilte, küll ka juhtuks. See kui keegi suvel käis 2 nädalat norra tripil ja ei kohanud ühtegi jobu, on statistiline erand.
Rahu, rohkem rahu... eriti aitab kultuurile kaasa kättemaksmine. Tema tegi nii, ma teen talle raisale vastu. Küürakat parandab haud, värdjat parandab islamimaade karistusseadustik. Säts it.
Eelmisele postile täpsustuseks, et viimane lõik oli sarkastilis-irooniline. Mõte oli, et ärge tegelege niipalju kättemaksuga.
... vaid jätke see proffidele...
Edgari jutt mulle meeldis. Mul sama lugu, tuttaval on 2000a Fiat Punto 1,4- no on ikka minek sellel putukal! Passi järgi vaid 60hj. Tundub, et gaasipedaal ise otse pentsu silindrisse pumpab:-) nagu muid vidinaid vahel polekski. Pemmid on tuimad- need tuleb minekuks enne pöördesse ajada.
Teema alguse juurde. Tahaks küsida mõne käest, kellest koguaeg mööda tuisatakse, et kas te enda auto mootor juhuslikult ei suitse?